viernes, 1 de febrero de 2013

Pastel de carne e menú de febreiro


O noso equipo de cociña facilítanos esta receita que está dentro do menú do noso comedor. É unha das receitas que teñen máis éxito. Seguro que vos gusta.

  INGREDIENTES

PARA O PURÉ:
-1/2 litro de leite
-1/2 litro de caldo branco ou auga
-50 g. de mantequilla
-2 sobres de puré de pataca
-Noz moscada, pementa branca e sal ó gusto

 
Mezclamos o leite coa auga nun cazo e fervémolo. Cando ferva retirámolo do lume e engadimos pementa branca, noz moscada e sal e deixamos enfriar dous minutos.
A continuación engadimos os dous sobres de puré e removemos todo ata quedar unha mezcla sin grumos e para rematar, engadimos a mantequilla e ligamos todo.

* Tamén se pode utilizar puré de pataca natural como vós o fagades nas vosas casas.

 
Despois estiramos o puré sobre a bandexa e reservamos.


PARA A CARNE:
-1/2 kg de terneira picada
-1 chorro de viño branco
-18 aceitunas sen oso troceadas
-1 cebola picada
-1/4 litro de salsa de tomate 
-1 pemento troceado
-50 gr. de queixo para gratinar
-2 dentes de allo
-aceite, sal




Nunha tarteira con aceite, refogamos a cebola, o allo ata que tome unha cor doradiña. Logo engadimos a carne, salpimentamos, engadimos o pemento, as aceitunas e un chorro de viño branco e sofreímolo todo ata que a carne comece a tomar cor e esté cociñada. Por último engadimos o tomate e mezclamos deixando ferver.


 
Collemos a bandexa, onde previamente puxéramos o puré de pataca e cubrímolo coa carne cociñada. Espolvoreamos con queixo raiado e metemos no forno a gratinar durante 4-5 minutos a 180º.
 



Podémosvos asegurar que o prato está riquísimo e que a súa elaboración é sinxela. Animádevos a facelo!
 Moitas grazas de novo ó noso equipo de cociña pola estupenda receita e por estas fotos tan ilustrativas.


Nuestro equipo de cocina nos facilita esta receta que forma parte del menú de nuestro comedor y es una de las recetas más exitosas. Seguro que os gusta.

INGREDIENTES PARA EL PURÉ:

-1/2 litro de leche
-1/2 litro de caldo blanco o agua
-50 g. de mantequilla
-2 sobres de puré de patata
-Nuez moscada, pimienta blanca y sal al gusto

Mezclamos el aceite con el agua . Lo hervimos. Cuando hierva lo retiramos del fuego, le añadimos nuez moscada, pimienta blanca y sal y dejamos enfriar dos minutos.
A continuación añadimos los dos sobres de puré de patata y removemos hasta hacer una mezcla sin grumos. Después añadimos la mantequilla y ligamos todo.

* También se puede utilizar puré de patata natural que hagáis vosotros en casa.

PARA LA CARNE :

- 1/2 kg de ternera picada
- 1 chorro de vino blanco
- 18 aceitunas sin hueso troceadas
- 1 cebolla picada
-1/4 litro de salsa de tomate
- 1 pimiento picado
- 50 gr. de queso para gratinar
- 2 dientes de ajo
- Aceite
- Sal

En una tartera con aceite rehogamos el ajo y la cebolla hasta que tome un color doradito.  Luego añadimos la carne, salpimentamos, añadimos el pimiento, las aceitunas y un chorro de vino blanco y lo sofreímos todo hasta que la carne comience a tomar color y esté cocinada. Por último añadimos el tomate y mezclamos dejando hervir.
Cogemos la bandeja dónde previamente habíamos puesto el puré y le añadimos la carne bien estirada. Espolvoreamos con queso rallado y lo metemos al horno a gratinar a 180 durante tres ocuatro minutos .
Os aseguramos que el plato está riquísimo y tiene una elaboración sencilla.
Muchas gracias a nuestro equipo de cocina por esa estupenda receta y estas fotos tan ilustrativas.




CENTRO DE EDUCACIÓN ESPECIAL A BARCIA

MENÚS CORRESPONDENTES Ó MES DE FEBREIRO


        CURSO 2012/2013



DÍA
COMIDA DO MEDIODÍA
1
XUDIAS CON XAMÓN E OVO
LURAS FRITAS CON ENSALADA DE TOMATE
PERA
4
ENSALADA DE ESPÁRRAGOS
PASTEL DE CARNE/MANDARINA
5
FABAS CON ARROZ
SALMÓN CON ENSALADA DE LEITUGA
IOGUR
6
SOPA DE CUSCUS
MILANESA DE POLO CON ARROZ CON CABACIÑA
PLÁTANO
7
LACONADA
ORELLAS
8
COLIFLOR CON BECHAMEL
PASTA CON ATÚN/KIWI
14
ENSALADA MIXTA
TORTILLA ESPAÑOLA/PERA
15
LENTELLAS
CROQUETAS CON ENSALADA DE TOMATE/KIWI
18
SOPA DE PASTA/GUISO DE TENREIRA/KIWI
19
FABAS CON POLBO
BACALLAO REBOZADO CON ENSALADA/PERA
20
GRELOS CON XAMÓN
ESPAGUETES Á BOLOÑESA/MANDARINA
21
SOPA XULIANA/ARROZ A MARIÑEIRA/PLÁTANO
22
CREMA DE CENORIA
POLO ASADO CON PATACAS COCIDAS/ PIÑA EN XAROPE
25
CALDO VERDE
TENREIRA CON ARROZ EN BRANCO/MANDARINA
26
LENTELLAS GUISADAS
CROQUETAS CON ENSALADA DE LEITUGA/KIWI
27
BRÓCOLI
ATÚN CON TOMATE E PATACAS/IOGUR
28
CREMA DE CENORIA,PORRO E PATACA
POLO CON GORNICIÓN/PLÁTANO


Merenda de media mañá: mazá



1 comentario:

Luz dijo...

¡hay que rico pastel!,yo cualquier día me quedo a comerrrrrrrrr